Nuduka
Avinguda Lluís Pericot, 39 17003 Girona

Tel.872 081 630
nuduka@nudukaestilisme.cat
  • De Dilluns a Dijous

    09h - 18:30h

  • Divendres

    09h - 19h

  • Dissabte

    08h - 14h

Nuduka

BARBES I BIGOTIS, UNA MODA AMB SEGLES D’HISTÒRIA

Certament no passen els segles. Avui en dia veiem pel carrer nois que no passen dels 20 anys lluint barbes que ja voldrien Marx o Leonardo Da Vinci. A l’antiguitat i en el món clàssic, la barba es va associar a la noblesa, la masculinitat i la saviesa. Assiris, babilonis i grecs lluïen barbes llargues que eren cuidades i decorades escrupolosament. A Roma, es va imposar el rostre ben afaitat com a signe de progrés i romanització, però en els darrers segles de l’Imperi va retornar la barba seguint la moda grega i bizantina.

Celtes i germànics consideraren la barba com un signe de dignitat i masculinitat, fins el punt de ser una deshonra no lluir-la. En ocasions, es va obligar als esclaus a afaitar-se com a símbol de la seva condició. En aquest sentit, és significatiu l’origen de la paraula “bigoti”. El etimòlegs consideren que prové de l’exclamació “Bei Gott”, equivalent al “per Déu!” que proferien els guerrers germànics a la batalla. Com que tots ells lluïen frondosos bigotis, els adversaris van associar l’expressió a aquest atribut capil·lar.

Amb alts i baixos, les barbes, bigotis i patilles s’han mantingut al llarg de la història i en totes les cultures. A vegades amb una marcada significació d’estatus social, religiosa o simplement estètica, i passant per tot tipus d’estils.

A l’actualitat s’aprecia un important ressorgiment, fins i tot en un sector de població jove que ho ha convertit en un signe d’identitat o de rebel·lia. Molts solen declarar que els confereix seguretat i sensació de respecte per part dels altres. Però, compte, no hem de caure en l’error de deixar-nos portar per les modes sense reflexionar. Un bon servei de barberia com el que oferim a Nuduka comprèn des de la identificació dels trets principals del rostre i estil del client fins a la definició del tipus de barba o bigoti més adequat. L’assessorament és, doncs, una peça clau que farà que el resultat superi les expectatives.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca