Nuduka
Avinguda Lluís Pericot, 39 17003 Girona

Tel.872 081 630
nuduka@nudukaestilisme.cat
 • De Dilluns a Dijous

  09h - 18:30h

 • Divendres

  09h - 19h

 • Dissabte

  08h - 14h

Nuduka

BARBES I BIGOTIS, ESTILS ACTUALITZATS PER A L’HOME DEL S.XXI

Existeix una àmplia varietat de barbes i bigotis, amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. Coneix els models que més s’han portat… Com us explicàvem al darrer post, ja en l’època clàssica i en les batalles de celtes i germànics, les barbes i els bigotis eren considerats una forma d’estatus. Amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. A continuació et deixem una classificació dels models que més s’han portat, perquè puguis trobar el que més s’ajusta al teu estil:

 • Barba Collaret: ressegueix el mentó i la línia de la mandíbula i pot presentar diverses longituds. És típica de la tradició de les comunitats Amish. Actualment es porta amb perfilats geomètrics, molt curts o amb retalls imaginatius.

 

 • Perilla: es limita al voltant de la barbeta. Ha estat utilitzada històricament per les classes privilegiades, artistes i intel·lectuals des del s. XVI fins la primera meitat del s.XX. Avui en dia s’ha actualitzat amb múltiples variants: al ras, amb dissenys geomètrics, estil retro, etc.

 

 • Perilla amb bigoti: tot un clàssic. Consisteix en un bigoti que s’uneix amb la perilla circumdant la boca. Admet moltes variacions en funció de la longitud del bigoti, la perilla i de si aquesta ascendeix pel mentó o es limita a la barbeta. Els looks més actuals perfilen dissenys amb el seu contorn i solen dur-se curtes.

 

 

 • Barba o perilla de chivo: sorgeix per sota del llavi inferior com un sol floc. A les tendències més actuals sol ser curta i es limita a la zona de sota del llavi.

 

 • Bigoti horitzontal: les possibilitats són infinites: gruixut, fi, en línia, escombra, mosqueter, amb forma, oriental… la moda més actual suggereix bigotis fins (retro a l’estil Errol Flynn) o militar ben retallat.

 

 

 • Patilles: també admeten molts estils en funció de la longitud i espessor. Poden arribar fins al mentó o fins al límit dels llavis. Van estar molt de moda durant el s.XIX i van ressorgir als anys 50 i 60 amb l’eclosió del rock. També, van ser freqüents en ambients progressistes i intel·lectuals. Avui en dia tornen a ser tendència en aquests mateixos cercles.

 

 • Patilles llargues: es fonen en una sola línia amb el bigoti. Van ser molt utilitzades al segle XIX, tant en cercles burgesos com en estaments militars. Actualment és un estil en desús però resulta molt impactant en ambients rockers.

 

 • Barba completa: abarca tres zones de referència: mentó, bigoti i patilles, però normalment es retalla on comença el coll, els pòmuls i al voltant dels llavis. Existeixen moltes variants en funció de la seva longitud o retall: llarga, curta, al ras, en punta, quadrada, perfilada…

 

 

Streeters i hipsters ens demostren que bigotis, patilles i barbes poden resultar molt atractives i proporcionar un canvi de look radical, però és molt aconsellable un estudi previ del visatgisme com el que oferim a Nuduka, ja que els seus efectes sobre la imatge integral solen ser molt contundents. És fonamental tenir en compte la forma de la cara, el tipus de pèl, l’estil personal, etc.

A més, són necessàries les mateixes cures i atencions que pel cabell en tots els aspectes: higiene, salut capil·lar, tall, manteniment, etc. I amb les mateixes exigències estilístiques i professionals. Lluir una barba amb aspecte sa, cuidat i actual no és qualsevol cosa. El pèl facial és diferent i necessita atenció específica. El tall precisa d’una tècnica especialitzada i és quasi impossible que pugui practicar-lo un mateix correctament.

Amb referència al rentat, la majoria dels homes utilitza el mateix xampú que pel cabell (o, en el pitjor dels casos, gel de bany!) sense tenir en compte que el pèl facial té una textura molt diferent. És recomanable utilitzar un xampú especial dels que existeixen al mercat. El mateix es pot dir pels suavitzants i condicionadors.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca