Alopècies

Alopècia no cicatricial
L'alopècia no cicatricial circumscrita (delimitada, reduïda), està causada normalment per Dermatofitosi del cuir cabellut (especialment en nens). L'alopècia no cicatricial difusa, afecta la gran majoria de persones que consulten per pèrdua de cabell.

Alopècia cicatricial
És molt diversa i pot afectar a tots el gèneres i edats, tot i que representa una part petita de totes les alopècies (3,2%).

Alopècia androgènica (AGA)

És la causa més freqüent de pèrdua de cabell tant en home com en dones. Es caracteritza per una progressiva miniaturització dels fol·licles pilosos i una disminució del percentatge del cabell.

Alopècia Androgenètica Femenina (FAGA)

La pèrdua de cabell en el patró femení pot començar amb despreniment pilós excessiu i pèrdua del volum del cabell abans que s'observi una disminució evident de la densitat capil·lar.

Alopècia difusa
Gairebé el 40% de les dones i el 20% dels homes majors de 20 anys desenvolupen pèrdua difusa de cabell almenys una vegada a la vida.

Alopècia areata

De base autoimmune, caracteritzada per brots de caiguda localitzada (circumscrita) o generalitzada (difusa) del cabell. Pot presentar-se en qualsevol moment de la vida, en homes i dones, encara que predomina en la infància i l'adolescència.

Alopècia Universal

Malaltia autoimmune, caracteritzada per la pèrdua de cabell i pèl completa de tot el cos. Els pacients que pateixen alopècia universal pateixen trastorns psicològics molt greus.

Tricotil·lomania


La Tricotil·lomania (arrencar-se el cabell) és un trastorn més freqüent del que es creu, amb una prevalença mitjana superior a l'1%.

Alopècia per cremades químiques o tèrmiques


Alopècia de caràcter permanent (irreversible). La solució més immediata i eficaç és recuperar el cabell mitjançant un sistema capil·lar a mida

CENTRE COL·LABORADOR: